קצת עלי

נעים מאוד, מלי מלכה לוי, מורה לנהיגה כבר קרוב
ל-20 שנים ומנהלת מקצועית

פרוייקט ‘כרטיס תלמיד’ קם כפועל יוצא לשיטות הלימוד הרבות אליהן נחשפתי במהלך השנים ואשר שולבו עם שיטות נוספות שנבנו מתוך עבודה רבת שנים עם אוכלוסיות בעלות קשיי למידה, הפרעות קשב וריכוז ופעלתנות יתר.

אז למה יצרתי את הכרטיס תלמיד הדיגיטלי?

כרטיס התלמיד הדיגיטלי נועד לתת כלים פשוטים ויעילים הן למורים והן לתלמידי הנהיגה ללימוד מטרות הנהיגה באופן שיקל על הלמידה ברכב בזמן השיעור עצמו וכן תאפשר חזרה יעילה על חומר הלימוד בבית ובכל מקום. בנוחות, פשטות ומבלי להתפשר על כל הידע הנחוץ לנהיגה בטוחה וגם מהנה!

אבי ומורי עליו השלום, יהודה טייב ז”ל, היה מורה לנהיגה ומנהל מקצועי , מייסד בי”ס ‘טוב’ - המרכז המתקדם ללימודי נהיגה אשר לימים גדל לרשת בתי”ס ומכללות למקצועות התחבורה. עוד כילדה נהגתי להצטרף לאבי מה שהקנה לי את הבסיס והיסודות ללימוד הנהיגה. את לימודי הנהיגה עברתי עם מורי הנהיגה הרבים אשר לימדו בבית הספר וכן כסטודנטית להוראת נהיגה זכיתי ללמוד מהמורים הוותיקים והאגדיים כמר אבי אדרי, מר שלום נדם ז”ל, מר דן לינק ז”ל , מר איציק טל, המנהל מעורר ההשראה של מכללת ‘דרכים 2000‘ ועוד רבים וטובים. הפרוייקט מוקדש לזכרו של אבי היקר והאהוב שתמך, גיבה והיה משענת מקצועית איתנה לאורך כל בניית הפרוייקט ואשר בלעדיו לא היה עולה בידי להוציא פרוייקט זה.

יהי זכרו ברוך

מלי (מלכה) לוי

בעלת תואר B.A בכלכלה ומנהל עסקים. מורה לנהיגה קרוב ל20 שנה ומנהלת מקצועית. מבעלי בית הספר לנהיגה לנהיגה ‘טוב אריאל’, המונה כ40 מורים ואלפי תלמידים נרשמים כמידיי שנה.

הצלחות

כרטיס תלמיד, כלי למידה דיגיטלי, שיביא לך התקדמות והוכחה בשטח

0 +
משתמשים
0 %
הצלחה בקבלת רישיון
0 +
שנות ניסיון
0 +
הוציאו רישיון
שאלות ותשובות

שאלות נפוצות

האם כמורה מותר לי לעשות שימוש בטלפון, הטאבלט או מערכת המולטימדיה ברכב בזמן השיעור?

בהחלט כן!

סעיף 16 ב לפקודה קובע: “מי שבידו רישיון להוראת נהיגה לא ישתמש, בשעת הוראת הנהיגה, בטלפון קבוע או נייד, אלא באמצעות דיבורית”.

סעיף זה בא להבטיח כי לא יעשה שימוש אשר יסיח את דעתו של המורה מנהיגתו של התלמיד, אולם כאשר אנו עומדים בצד הדרך ,במקום חוקי ובטוח כמובן, המכשיר מונח בדיבורית/התקן קבוע, ניתן בהחלט לעשות שימוש במכשירים אלו ובוודאי כשהשימוש הינו לצורך לימוד וחלק ממהלך השיעור.

האם כתלמיד מותר לי לעשות שימוש בטלפון, הטאבלט או מערכת המולטימדיה ברכב בזמן השיעור?

בהחלט כן!

תקנה 28 ב לתקנות התעבורה קובעת:
בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב:
לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית.

גם במקרה זה, כאשר הרכב עומד בצד הדרך (במקום חוקי ובטוח כמובן!) והמכשיר מונח בדיבורית/התקן קבוע, ניתן בהחלט לעשות שימוש במכשירים אלו ובוודאי כשהשימוש הינו לצורך לימוד וחלק ממהלך השיעור.

האם הלימוד עם המערכת יכול לקצר לי את הליך הלימוד מתחת ל28 השיעורים הנדרשים?

לא, מערכת כרטיס תלמיד הינה מערכת עזר למורה ולתלמיד ואיננה מחליפה את הלימוד המעשי אלא מגבה אותו ומאפשרת למידה יעילה ומדוייקת בזמן קצר יותר!

רכשתי את המערכת ותמה תקופת המנוי. האם המנוי מתחדש באופן אוטומטי או יש לחדשה?

רכישת מנוי הינה לתקופה של 3 חודשים ואינו מתחדש באופן אוטומטי. על מנת לחדש את המנוי יש לבצע רכישה מחדש.

האם המערכת נגישה בשפות אחרות פרט לעברית?

בשלב זה המערכת נמצאת בפיילוט ומונגש בעברית בלבד. בהמשך יעלו גם גרסאות נגישות בשפות נוספות.

לימוד הנהיגה ברכב פרטי מותר החל מגיל 16.5, האם מותר לי ללמוד עם המערכת לפני הגעתי לגיל?

בהחלט כן! הגיל המותר מדבר על לימוד מעשי ברכב הלימוד. לימוד בבית או בכל מקום אחר שאינו רכב הלימוד הינו מותר ואף רצוי! ככל שנגיע מוכנים יותר כך התהליך יהיה קל , יעיל וקצר יותר!

האם המערכת יכולה להחליף את לימוד התיאוריה?

המערכת בנויה מ 52 מטרות הלימוד כולל תקנות בסיס. נושאים אלו חופפים במידה רבה את תכני התיאוריה אולם לא את כולם! על מנת להשלים את חומר הלימוד לתיאוריה יש לעבור על נושאי: גילאי לימוד, נהג חדש, ומלווה, מוערבות בתאונות דרכים, פסילת רישיון, שיטת הניקוד, הכרת הרכב ובדיקות שגרתיות. בהמשך יעלה מדריך השלמת נושאים אלו אשר יהיה חלק מהקורסים במערכת.

רכשתי את המערכת ויש לי שאלות נוספות, למי פונים?

ישנן 2 קבוצות וואטסאפ הפועלות במקביל: קבוצה למורים ומנהלים מקצועיים וקבוצה לתלמידים. בקבוצות אלו ניתן להעלות צילומי מסך וכל שאלה לעיניין המערכת ותכניה. בנוסף, אחת לתק’ תעבור המערכת סבב תיקונים ועידכונים אשר יועלו בקבוצות ויאפשרו עבודה יעילה ורלוונטית בכל רגע.